Projekt

Nybyggnad grundskola

Beställare

Arcona, Huddinge kommun

Tidpunkt

2014 - 2015

Fakta

9400 kvm lös skolinredning

Vårt uppdrag

Sakkunnig Tillgänglighet

Kontakt

Ulrika Tjernström
Sanna Tidehorn
Lisa Lindström (Kontaktperson)

I Glömstaskolan finns inga rätlinjiga bänkrader, vilket kan ses som ett uttryck för det gamla tänket där läraren ska tala och eleven vara tyst och lyssna. Aperto har istället valt att ställa bänkarna i grupper eller cirklar – allt för att uppmana till dialog, delaktighet och gemenskap.

I nära dialog med rektor och arkitekt har vi tagit fram ett inredningskoncept som samspelar med pedagogiska tankar, arkitektur, ljussättning och miljö. Våra ledord för inredningen var modernt, enkelt, hållbart och flexibelt. Skolans flexibla planlösning har vi fortsatt förstärkt i vår inredning som erbjuder många olika typer av mötes-och sittplatser samt möbler som lätt går att stapla och flytta runt i byggnaden. En multifunktionell, tillgänglig och väl omhändertagen skolmiljö ökar trivseln och därmed skolans livslängd. Basmöblerna består till större del av enkla träbord, trästolar och pallar.
Vi har utgått från ett enkelt, sparsmakat formspråk och robusta material. Inredningen skall vara slitstark, åldras med värdighet och bli en del av en hållbar skola.
Ett naturligt, sparsmakat och enkelt formspråk som tål att slitas på under många år. Genom medvetna och robusta materialval som gör att möblerna åldras med värdighet kommer skolan att hålla längre och bli mer hållbar.

Vi klickade väldigt bra och det har varit enkelt att samarbeta. De har varit mycket lyhörda och har fångat upp vår vision och kunnat översätta det i den konkreta interiören. Vi är oerhört tacksamma för den professionella hjälp vi har fått av dem genom hela projektet.

– Peter Bragner, rektor på Glömstaskolan