NIRAS stärker positionen inom byggprojektledning och växer i Mälardalen

NIRAS förvärvar Hydracon Sverige AB och stärker positionen som ett av Skandinaviens ledande konsultbolag inom bygg och fastigheter. Genom förvärvet och etableringen i Uppsala får vi en större geografisk närvaro i Mälardalen och kan erbjuda våra uppdragsgivare ännu större tillgänglighet än idag. Hydracon bidrar till att stärka resursbasen inom byggprojektledning och har viktiga kompetenser inom t.ex. miljöbyggnad, kalkylering samt utbildning inom flera fackområden.

Hydracon startades 2004 och har idag 15 medarbetare. Hydracon har stor erfarenhet av att arbeta med kulturbyggnader, skolor, vårdboenden och bostäder. Olof Uhlander har byggt upp Hydracon tillsammans med Joakim Hammarsten (Teamledare/kontorschef Uppsala) och båda kommer fortsätta i sina tidigare roller.

”På NIRAS har vi sedan en tid haft ambitionen att etablera oss med en starkare närvaro i hela Mälardalen. Vi har redan Christian Rundblad inom APST som utgår från Uppsala men även kollegor inom NIC och MILS som bor där. Med Hydracon stärker vi nu vårt erbjudande och skapar ännu bättre förutsättningar för fortsatt tillväxt framöver. Detta är ytterligare ett kliv mot nästa nivå i utvecklingen och vi ska omgående lära känna våra nya kollegor och se till att vi kommer in i varandras projekt,” säger Torgny Westerberg, affärsområdeschef APST.

”För Hydracon, nu som en del av NIRAS, innebär det stora möjligheter att erbjuda våra kunder både fler resurser och tjänster. Våra medarbetare får omedelbart tillgång till en gedigen skandinavisk resursbas, betydligt fler kollegor och helt nya möjligheter till utveckling. Det känns otroligt inspirerande att bli en del av en organisation som arbetar så integrerat över affärsområdes- och landgränserna och med ett tydligt hållbarhetsfokus,” säger Olof Uhlander, VD Hydracon.

Joakim kommer att fortsätta som teamledare i Uppsala och rapportera till Torgny. Potentialen är stor både i Uppsala och övriga städer i Mälardalen och målet för 2018 är att fortsätta växa organiskt med fler medarbetare och kunder.

Vi hälsar samtliga kollegor i Hydracon varmt välkomna till NIRAS-familjen!

Mvh,
Christian

Kontaktuppgifter:
Torgny Westerberg (08-588 922 01, )
Olof Uhlander (08-36 73 09, )
Joakim Hammarsten (018-46 47 82,