Vi välkomnar internationella medarbetare med öppna armar

Sara Pinto och Reham Aboud arbetar båda på NIRAS Arkitekter (tidigare Aperto) sedan 2017. Sara flyttade till Sverige från Portugal 2016 och Reham flyttade hit från Syrien 2015. De båda försöker aktivt att lära sig svenska och NIRAS hjälper dem mycket på traven.

– Alla pratar perfekt engelska här och de drar sig inte för att hålla konversationer och inkludera mig i samtalen. Däremot är alla möten och mail på svenska, men det ser jag som lärorikt, berättar Sara.

Att ha NIRAS som sin arbetsplats är en dröm enligt både Sara och Reham. Arbetsplatser som denna förekommer inte i deras hemländer. En sak som de båda lyfter som positivt är att gemenskap förespråkas på NIRAS. De uppskattar att alla äter frukost tillsammans varje morgon och att det finns tid för dialog då och under eftermiddagens fikastund.

– Det är en stor skillnad på arbetsplatser i mellanöstern och den här, berättar Reham. Här är stämningen behaglig och man vill vara här fortsätter hon.

Sara och Reham arbetar som arkitekter på NIRAS och just nu arbetar de med en skola och en förskola.

– Här på NIRAS ser de till att man trivs. Att man har tid att ta hand om sin hälsa och familj samtidigt som de är måna om att alla trivs med sina arbetsuppgifter. Så fungerar det inte i Portugal berättar Sara.

Båda två uppskattar att NIRAS ser till att lösa problemen för medarbetarna så att alla mår bra. Det är ingen hierarki som de är vana vid från sina hemländer utan man har en direkt konversation med oss anställda påpekar dem.

– Om man har problem bokas det in tid för att lösa det och vi har en nära kontakt med alla på företaget, berättar Reham.

NIRAS Arkitekter är en arbetsplats som välkomnar internationella medarbetare med öppna armar. Här lägger man fokus på bra prestationer och gemenskap, istället för ursprung.